Betonnen dakpannen

Scherpe prijzen, grootste assortiment en de beste garanties! Contact Offerte

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen zijn ook wel bekend als sneldek dakpannen. Ze heben de naam sneldek gekregen omdat deze beton dakpannen meestal een grote afmeting hebben, waardoor het dak snel bedekt kan worden.
In Nederland maken we veel gebruik van betonnen dakpannen. Dit omdat een hellend dak snel kan worden gedekt. Ze zijn dan ook zowel verkrijgbaar in een vlakke versie als in een gegolfde versie. Verschillende behandelingstechnieken kunnen worden toegepast en u vindt ze in verschillende kleuren.

De voordelen van betonnen dakpannen

Uit een onafhankelijk onderzoek is gebleken dat betondakpannen de meest milieuvriendelijke dakbedekking is voor hellende daken. Daarnaast zijn betonnen dakpannen een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld kermische dakpannen. Betonnen dakpannen gaan lang mee en kunnen goed tegen koud en vorst. Voor het tegengaan van mosgroei op uw betonnen dakbedekking, is het wel aangeraden ze juist te laten behandelen met een dubbele beschermlaag. Omdat betokken dakpannen niet worden gebakken maar worden gedroogd, zijn ze uiterst sterk.

Wilt u graag uw dak vernieuwen met betonnen dakpannen, of bent u een nieuwe woonst aan het bouwen en overweegt u een betonnen dakbedekking? Onze specialisten helpen u graag verder. Neem contact met ons op via ons contact formulier of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.


Wij hopen dat u goed geïnformeerd bent en dat wij uw dak mogen repareren of vervangen! Offerte