Dakpanplaten

Scherpe prijzen, grootste assortiment en de beste garanties! Contact Offerte

Dakpanplaten

Dakpanplaten zijn dakpannen gemaakt van gegalvaniseerd plaatstaal of kunststof. Het materiaal is in de vorm van dakpannen geperst en lijkt daarom heel erg op de ‘gewone’ dakpan. Dakpanplaten worden veel gebruikt voor het bedekken van stacaravans, carports, garages en tuinhuisjes. Met een beperkt aantal platen is het dak te leggen. De dakpanplaten zijn meestal voorzien van een coating en een gegalvaniseerde laag, dit voorkomt roestvorming en houdt de platen schoon. Dakpanplaten kunnen in meer kleuren worden geleverd dan stenen dakpannen. Er kan ook een regengoot bij ingebouwd worden, zodat de afwatering goed geregeld is.

Kunststof of plaatstaal

Dakpanplaten kunnen zowel in kunststof als in plaatstaal geleverd worden. Er zijn een aantal verschillen tussen deze beide materialen:

  • Gewicht: kunststof platen zijn een stuk lichter en hierdoor makkelijker te verwerken, echter zijn ze hierdoor minder stormvast.
  • Isolatie: een kunststof dakpanplaat isoleert beter tegen geluid dan een plaatstaal dakpanplaat.
  • Vocht: de plaatstaal dakpanplaat heeft een kouder oppervlak en de kans op condensvorming is groter. Als oplossing kan er onderfolie worden geplaatst op de dakpanplaat.
  • Deuken: de dakpanplaten van plaatstaal zijn gevoeliger voor deuken, een kunststof dakpanplaat is wat veerkrachtiger.

Het is mogelijk om de pannen meer op ‘echte’ pannen te laten lijken door ze met zand af te werken. Daarnaast kan er ook leislag op aangebracht worden.

Contact

Voor meer informatie over dakpanplaten en dakpannen kunt u contact met ons opnemen. We komen graag bij u langs om de verschillende mogelijkheden te bespreken. We leveren snel en door heel Nederland. Daarnaast geven wij een uitstekende garantie op uw als wij de dakpanplaten zelf leggen. U kunt natuurlijk ook vrijblijvend een offerte aanvragen!


Wij hopen dat u goed geïnformeerd bent en dat wij uw dak mogen repareren of vervangen! Offerte