Soorten dakpannen

Scherpe prijzen, grootste assortiment en de beste garanties! Contact Offerte

Soorten dakpannen

Grofweg bestaan er twee soorten dakpannen: de van klei gebakken keramische dakpan en de betonnen dakpan. Het voordeel van de laatst genoemde dakpan is dat ze over het algemeen wat goedkoper zijn. Toch wordt er toch vaker voor de keramische dakpan gekozen, omdat deze meestal mooier worden gevonden.

De Hollandse dakpan

De Hollandse dakpan is een smalle en lange dakpan met een sterke golving. Kenmerkend voor deze dakpan is dat het een waterafvoerend gedeelte met een gebogen vorm heeft. De Hollandse dakpan behoort tot de oudste dakpannen van de Nederlandse daken. Nog steeds worden dit type pannen gebruikt, vooral voor bedekking van oude panden. Dit type dakpan is geschikt voor daken met een minimum helling van 25° met onderdak.

Oude holle dakpan

De oude holle dakpan is een keramische dakpan en is door de eeuwen heen te zien in de Nederlandse architectuur. Deze dakpan heeft karakter en een rijke traditie. De dakpan is lang en smal en een sterke golving. De dakpan kan worden geleverd in diverse uitvoeringen en kleurstellingen, zoals naturel gesmoord, naturel, gepatineerd en geëngobeerd (onbewerkt).

De Verbeterde Holle dakpan

De Verbeterde Holle is een keramische dakpan met veel harmonie. De vorm van de pan is gebogen en heeft een bol en een hol met sluiting voor de volgende dakpan, zo passen de pannen perfect in elkaar. De dakpan is geschikt voor flauw hellende daken en kan zowel rood als blauw worden geleverd.

Contact

Voor meer informatie over de soorten dakpannen en in welke modellen we ze leveren en welke het beste bij uw woning past, kunt u contact met ons opnemen. Wij leveren dakpannen voor elk dak en op elke maat. U kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen. Dakpannen-ploeg levert supersnel, tegen superscherpe prijzen en legt zelf ook. Daarnaast geven wij een uitstekende garantie op uw dak. We komen graag bij u langs om de verschillende mogelijkheden te bespreken.


Wij hopen dat u goed geïnformeerd bent en dat wij uw dak mogen repareren of vervangen! Offerte