Verbeterde hollandse dakpan

Scherpe prijzen, grootste assortiment en de beste garanties! Contact Offerte

Verbeterde hollandse dakpan

Oud Hollandse dakpan

De oud hollandse dakpannen zijn typische Nederlandse dakpannen en behoren zonder twijfel tot de oudste dakpannen van ons land. Nog steeds wordt deze pan veel gebruikt voor de bedekking van vooral oude panden. De oud hollandse pan heeft een monumentaal voorkomen doordat hij lang en smal is en een sterke golving heeft. Vooral de kleuren oud rood en oud blauw geven de pan een extra historisch karakter.

De verbeterde Hollandse dakpan

De verbeterde hollandse dakpan wordt ook wel de verbeterde holle pan of holle pan met sluitingen genoemd. De oud-Hollandse pan werd verbeterd met een kop- en zijsluiting. Dit voorkwomt veel lekkages. De verbeterde hollandse pan is vooral herkenbaar aan een streep van de zijsluiting. De verbeterde hollandse dakpan is, eveneens als zijn voorganger, een zeer klassiek model. Deze keramische dakpan heeft een gebogen vorm met een sluiting voor de volgende dakpan. Hierdoor passen de dakpannen perfect in elkaar. Door de licht golvende vorm is de dakpan ook perfect geschikt voor flauw hellende daken.

De opnieuw verbeterde Hollandse dakpan

De opnieuw verbeterde hollandse dakpan heeft terug meer het uiterlijk van de oud hollandse dakpan, in het bijzonder de diepere welving. De verbeterde holle pan was toch niet de beste oplossing. In vergelijking met de oud-Hollandse pan kwam tussen twee dakpannen een lelijke platte streep van de zijsluiting in het zicht. Maar met het ontwerp van de opnieuw verbeterde Hollandse dakpan was dit probleem opgelost. Van een afstand is er niet meer te zien of er sprake is van de machinale oud-hollandse dakpan of van een opnieuw verbeterde hollandse dakpan.

Wilt u meer informatie over deze dakbedekking? Aarzel dan niet ons te contacteren. Onze specialisten helpen u graag verder.


Wij hopen dat u goed geïnformeerd bent en dat wij uw dak mogen repareren of vervangen! Offerte